EXTERIEUR

KALEIWERKEN

Vraag vrijblijvend een offerte aan

KALEIWERKEN

VAN FRIS EN MODERN TOT LANDELIJK EN WARM

Gevels kaleien wint steeds aan populariteit. Het is dan ook een originele manier om oneffenheden in uw gevel te verbergen en om tegelijkertijd een authentiek, uniek en landelijk effect te creëren. Dit kan ook voor binnenmuren gebruikt worden. We vertellen u graag wat deze techniek inhoudt en wat de voordelen voor uw gevel zijn.

We maken een onderscheid tussen de klassieke minerale kaleisystemen en de organische kaleisystemen.

Minerale kalei bestaat uit zuivere kalk en heeft een wateropzuigend karakter. Het is een erg ademend systeem, ideaal dus voor vochtige muren. Het kleurenpallet is bij dit type echter wat beperkter en gevels die met deze kalei zijn bewerkt, vragen meer onderhoud.

Met organische kalei hebt u de keuze tussen heel veel kleuren en kleurnuances. Ook deze is afstotend en heeft een sterk zelfreinigend vermogen, waardoor dit type minder onderhoud vraagt dan minerale kalei.

Veel mensen kiezen ervoor om hun woning of gevel te laten kaleien, omdat het een ideale techniek is om kleine putjes, barsten of onregelmatige voegen in de buitenmuur esthetisch weg te werken. Het is dus enerzijds een decoratieve techniek, maar kaleien beschermt uw gevel ook heel goed tegen alle weersomstandigheden.

Het belangrijkste voordeel van gekaleide gevels is dat deze beschermd zijn tegen slagregen en andere weersomstandigheden. Verder is de kalkpleister die wordt gebruikt voor de kaleitechniek zeer dampopen, waardoor vochtproblemen geen kans krijgen. Zo kan er geen vocht binnendringen tot binnen en kan opgenomen vocht wel weer naar buiten ontsnappen. Uw gevel blijft dus steeds ademen.

Created by

© Copyright by DecoDesmet BV

Created by

© Copyright by DecoDesmet BV